Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zelený Jasmín

4. 6. 2007

Zelený Jasmín

 

Čínská specialitka, která má dlouhou tradici. Ne každý jasmín zkousne, pro jeho silné aroma, ale mě fakt šmakuje. Na stránkách Oxalisu jsem se dočetl, že se vyrábí tzv. aromatizací čajových lístků. Jasmín se otrhá ráno, nechá se v chladu a večer, kdy se květy rozvinou se tyto položí k čaji, který absorbuje vůni. To se opakuje několikrát, nejčastěji 3x, ale u kvalitních čajů i 7x. Ale proč to tady vypisuju – mrkněte na www.oxalis.cz, tam to je komplet. Jako základ se používají různé zelené čaje, já většinou u nás kupuju Gunpowder nebo Senchu. Tenhle čaj nikdy neodmítnu.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář