Jdi na obsah Jdi na menu
 


Haha Bimbi + MCH Band

20. 8. 2011

Haha Bimbi + MCH Band

Ačkoliv se odpoledne nad naším západem přehnala pěkná bouřka s pořádným deštěm, večer už bylo počasí opět nádherné. A tak nic nebránilo vyrazit opět do Lomečku za muzikou. Přesto, že se v Domažlicích konal česko-německý koncert čtyř kapel, volil jsem raději klidnější prostředí Lomečku. Kluky z Haha Bimbi jsem naposledy slyšel někdy v roce 1989-90 v nedalekých Petrovicích ještě s V Chotěšově doprava. Od té doby jsem se na ně prostě nedostal. A tak jsem se dost těšil, protože jejich cd Pohlednice se mi dost líbilo. Vystoupili ve složení Jirka a Luboš Cibulkovi a Leoš Kubata, takže dvě kytary a bicí. Hráli asi jen hodinku, ale byli fakt skvělí. Zahráli i můj oblíbenej Jasnej den. Muzika Haha Bimbi se pohybuje na rozhraní blues, jazzu a alternativy. Specifický je Lubošův zpěv a střídání rytmů.
Pak předali pódium MCH Bandu. Tuto legendu českého undergroundu jsem měl možnost slyšet už před pár roky v domažlickém Moskytu, ale i tak jsem byl pln očekávání. Mikoláš Chadima a jeho band opět nezklamali. Předvedli dvě hodinky skvělé hudby. Už dříve mě nadchlo, jak se ze zdánlivého chaosu najednou vyloupne úžasná melodie nebo kytarový riff. Skvěle šlapající rytmika na pozadí nenechá nikoho v klidu a tak se brzy parket před pódiem rozvlnil tančníky.
Nádherná atmosféra, kterou ještě dotvořil závěrečný dýchánek se španělskou kytarou. Ale to už bylo mimo koncert a jen pro pozůstalé vytrvalce.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář