Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tublatanka - Domažlice

7. 6. 2011

Tublatanka - Domažlice

Tento koncert jsem si nemohl nechat ujít. Naposledy jsem je totiž viděl a slyšel někdy v roce 1989 v Plzni. Tehdy byl koncert tak mizerně nazvučen, že jsme s manželkou po třetí či čtvrté písni odešli. Byl jsem tedy plný očekávání a rozhodně jsem, co se týče muziky, nebyl zklamán. Ale nepředbíhejme, pěkně popořádku.
Koncert začínal ve 20,00. Přiřítil jsem se na poslední chvíli, ale ouha na pódiu vřeštěla kapela Interitus, hrající styl, který není mým šálkem kávy. Nemohu říci, že by to byli špatní muzikanti, naopak, kapela šlapala jako hodinky, dokonce elektrické housle byly velmi příjemným prvkem, který jejich hudbu zjemňoval a dodával jinak hodně drsné muzice melodičnost. Podobně i zpěvaččin výkon nelze přehlédnout, stejně jako "zvracení" do mikrofonu frontmena kapely. Ale celkový dojem - nula. Nic to ve mně nezanechalo a pokud někde uvidím plakát, nechá mě to zcela chladným. Žel tato kapela nás "obšťastňovala" až do půl desáté. :(
Po povinné půlhodince konečně nastoupili slovenští chalani a spustili několik nových songů, aby poté rozjeli asi devadesáti minutovou show, kdy válcovali rozjeté publikum starými hity ze svých dvou prvních a dle mého názoru nejlepších alb (Tublatanka a Zkúsime to cez vesmír). Pamětníci si jistě přišli na své, tak jako já. Při písních Dnes, Zkúsime to cez vesmír, Vo veľkej škole dní či Pravda víťazí zpíval celý sál. Tentokrát byl zvuk v pohodě a já si konečně mohl poopravit úsudek o živých koncertech této grupy. Jediným zklamáním, co se Tublatanky týče, pro mě byl fakt, že nezahráli jednu ze svých nejvýznamnějších skladeb a tou je pro mě O nás a to ani v přídavku. Pamatuji si, jak mě dostali, když jsem je tento song slyšel poprvé hrát v krojích v TV a od té doby je to srdeční záležitost.
A nyní něco málo k organizaci koncertu. Zde už žádná superlativa neuslyšíte. Dlouhá  předkapela, v sále hic na padnutí, přísálí s možností se posadit zavřené, pozdní začátek koncertu hlavní hvězdy, který byl, vzhledem ke dni konání (pátek) pro většinu pracujících vražedný (končilo se o půlnoci). V té době už bylo hodně návštěvníků značně v náladě a pod pódiem došlo k menší strkanici. Takže co dodat závěrem? MKS opět nezklamalo - perfektní program, mizerná organizace a prostředí. Ale nutno, žel dodat, stále ještě zde v Domažlicích nemáme moc na výběr.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Souhlas

(Neo, 10. 6. 2011 9:51)

Ahoj Gade,

souhlasím s Tebou. Tublatanka byla super, předkapela o dost méně a nedýchatelno v sálu MKZ strašné. Měli by to do budoucna nějak pořešit.

Přeji fajn dny

Re: Souhlas

(gad, 10. 6. 2011 9:57)

Neboj, Neo, nepořeší, to je už dlouhodobá záležitost. Prostě Městské (ne)kulturní středisko, ale jak píšu v závěru, pořád lepší, než drátem do oka...

Re: Re: Souhlas

(Neo, 18. 6. 2011 8:16)

Doufejme, že se s tím něco urobí, páč by to byla škoda. To už bych pak musel pořádat koncerty na své zahradě :D

Re: Re: Re: Souhlas

(gad, 4. 8. 2011 13:02)

To by bylo skvělý. Už to vidím: nahoře hlediště, dole jeviště, u rybníka kaliště a jako vstup posekání kusu zahrady... :)