Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slaný štrůdl

18. 11. 2011

Slaný štrůdl

1 listové těsto (kupuji to zarolované s pečícím papírem)
kečup nebo jakoukoliv omáčku na těstoviny
plátkový sýr
plátková šunka
2 párky
kyselá okurka
paprika
rajče
4-6 vajíček
1 cibule
máslo na usmažení vajec
pepř, sůl, bazalka, kmín
strouhaný sýr
1 vajíčko na potření

Postup:

Je to velice rychlé díky hotovému těstu. To rozvineme a potřeme kečupem nebo omáčkou. Vajíčka, která si spolu s cibulkou, solí a pepřem osmažíme předem, aby vychladla rozprostřeme na těsto a na ně položíme plátky sýra a šunky. Posypeme bazalkou. Nakonec do středu placky položíme 2 párky tak, aby sahaly od jedné strany na druhou. Podél nich položíme nakrájenou kyselou okurku a tenké plátky papriky a rajčete. Využijeme pečící papír, který je k těstu přibalen a s jeho pomocí štrůdl zabalíme, konce přehneme a přimáčkneme, aby obsah nevytékal. Lepší je dát spoj dolů, neboť se může v troubě otevřít a výsledek není tak oku lahodící. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Položíme na plech i s papírem a dáme péct. Po asi 10 minutách posypeme strouhaným sýrem a dopečeme. Neuvádím čas, protože každá trouba peče jinak a zkušený kuchař či kuchařka to prostě pozná. Nejlépe chutná vychladlé nebo uleželé až druhý den.
Dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář