Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přemýšlím o nové kytaře (už nepřemýšlím, nakonec jsem koupil šestistrunnou Schneiderku) a tak hledám a hledám a při tom hledání mě napadlo, že bych ty nalezené odkazy mohl pěkně pohromadě šoupnout sem, abych to měl příště jednodušší. (a nejenom já). Našel jsem taky stránky člověka (www.kytarovej.cz), který tomu hoví daleko víc než já a má podrobnější informace o jednotlivých značkách, tak proč se s tím psát, když je to jinde hotové a pro základní přehled dostačující.

Art & Lutherie  

  • Výrobce z Kanady. Akustický produkt firmy Godin.

BSGuitars

  • Český výrobce. Mimochodem pěkné stránky se spoustou fotek hotových modelů i jednotlivých částí během výroby. A taky mají moc pěkný player s krásnou kytarovou muzikou (vlevo ikona s notou).

 Cort 

Fender 

 Furch                

  • Česká kvalita. Úžasný zvuk a příjemné držení. Cenově trochu výš, ale zase ta kvalitka je nedocenitelná. (Po třech měsících jsem v prodejně hrál na ten samý nástroj a už mě tolik nenadchl).

Gretch

  •  Německá preciznost z USA. Nehraje se na ně špatně. Jsou trochu těžší.

Ibanez

PRS Guitars (Paul Reed Smith)

  • Jeden z nejlepších výrobců kytar na světě, specializující se především na kytary elektrické, ale ty akustické v jejich nabídce jsou opravdu krásné s nádherným zvukem. Tomu samozřejmě odpovídá i cena.

Rieger - Kloss

  • Tak tady bych řek zlaté české ručičky, protože jsem zkoušel hrát na šestku i dvanáctku a v obou případech jsem byl velice mile překvapen jak zvukem, tak tím, jak mi kytary padly do ruky. Cena taky celkem přijatelná. Fakt slušné nástroje.

Seagull

  • Další odnož firmy Godin, podobně jako Art & Lutherie. Zkoušel jsem na ni hrát a nezní špatně, jen má trochu výš struny, ale to se dá doladit.

Simon & Patrick

  • Opět Godin a nevypadají ty kytary vůbec špatně, obzvlášť SW Mini Jumbo ze série Woodland. Chtělo by to osobně vyzkoušet.

Schneider

  • Česká produkce s tradicí z Lubů u Chebu. Jejich nástroj jsem nakonec koupil. Vyhovuje mi širší krk jumba, design, ale především zvuk.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kytary od Meidelschmieda

(Radim, 18. 4. 2012 15:43)

aneb jak se mu v Lubech říkalo, od Majďáka, taky velice kvalitní. Měl dílnu spolu s Honzou Schneiderem starším na Růžáku. Jeden exemplář má Péťa Novák (chodí do Klíče) a hraje parádně.